Óvodai beíratás

Óvodánk 2023. április 24-ig fogadja a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatait – melyben a szülőknek meg kell jelölniük a gyermek kötelező felvételét biztosító óvodájának adatait is.

szándéknyilatkozatokat elsősorban elektronikus úton, vagy postán várjuk.

Kérjük a szülőket, hogy ha a jelzett időpont nem megfelelő a beíratásra, akkor más lehetséges időpontról telefonon egyeztessenek az óvoda vezetőjével.

Az óvodába kötelező beíratni azokat a gyermekeket, akik 3. életévüket 2023. augusztus 31-ig töltik be, és még nem jártak óvodába.

Felvételre jelentkezhetnek azok a gyermekek is, akik a 2023/2024-es nevelési év során lesznek 3 évesek, szabad férőhely esetén lehetővé tesszük azon gyermekek óvodai felvételét is, akik a 3. életévüket a felvételtől számított fél éven belül betöltik. Óvodánk fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket is.

A gyermek óvodai beíratásához szükséges közokiratok, dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót (anyakönyvi kivonat, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél) és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,
    a gyermek társadalombiztosítási azonosító jelét igazoló hatósági bizonyítvány (TAJ kártya),
  • sajátos nevelési igényű gyermek jelentkezése esetén a szakértői vélemény,
  • nem magyar állampolgárság esetén az itt tartózkodását igazoló okmány.

Az intézmény igazgatója – az óvodavezető javaslata alapján – a gyermek óvodába történő felvételéről legkésőbb

2023. május 24-ig dönt,

és erről írásban – kérés esetén elektronikus úton is – értesíti a szülőket, valamint az érintett gyermek kötelező felvételi lehetőségét biztosító óvoda vezetőjét.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a szülők a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül az óvoda fenntartójának (Piarista Rend Magyar Tartománya; Zsódi Viktor Sch.P. tartományfőnök, 1052 Budapest, Piarista köz 1.) címzett, és a tanugy@piarista.hu e-mail címre

megküldött, érdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.

A beiratkozással kapcsolatos további információk, szándéknyilatkozat és jelentkezési lap az intézmények honlapján találhatóak vagy közvetlenül kérhető az óvodavezetőtől.

A Beíratás előtt, április 13-án, csütörtökön 9.30-tól ovi nyitogató nyílt napot tartunk, melyre minden érdeklődő kisgyermeket, szülőt szeretettel várunk!

Szándéknyilatkozat letöltése